P.U.R.E. Coach App

Een applicatie om zowel het beste bij sporters als coaches naar boven halen, gepaard met een unieke methodologie en koppeling met sportclubs.

Brief

Start-up P.U.R.E Coach heeft de missie om professionele sporters beter te laten presteren door gebruikt te maken van moderne technologie. P.U.R.E. staat voor Power, Uniqueness, Resilience en Ethics. De P.U.R.E. methodologie helpt om individuele behoeften te vervullen door o.a. de juiste trainers op het goede moment in te schakelen en prestaties te meten met Internet of Things (IoT) apparaten. De iOS applicatie moest een hub worden voor de professionele carrière van sporters. Daarnaast moest er ook een trainers kant van de applicatie ontwikkeld worden met unieke functies zoals leerlingen prestaties, groeptrainingen en vergelijkingen tussen teamgenoten.

Doelen & Uitdagingen

Het doel van dit specifieke prototype was om investeerders te overtuigen. Met deze funding zou de applicatie daadwerkelijk door een externe partij ontwikkeld kunnen worden. Het was lastig om de functionaliteiten van de applicatie op MVP niveau te behouden en tegelijkertijd de investeerders tevreden te stellen. Daarnaast waren er meerdere stakeholders bij het proces betrokken waardoor het lastig kon zijn om de meest waardevolle functionaliteiten te prioriseren. Ik was verantwoordelijk voor de user interface en user experience van deze applicatie.

Inspiratie

Bij het zoeken naar inspiratie zocht ik vooral naar de manier waarop andere statistieken visualiseerden en hoe sport apps eruit zagen en met de gebruiker communiceren.

P.U.R.E. Coach iOS App Inspiratie

User Flow

De app had vrij groot assortiment aan functionaliteiten. Deze konden onderverdeeld worden in de categorieën 'Vandaag', 'Training', 'Clubs' en 'Profiel'. Gebaseerd op de vereiste functies en haar categorieën heb ik de volgende user flow gemaakt. Gebaseerd op deze user flow hebben we ook de trainers kant van de app ontworpen welke een nog grotere flow heeft.

P.U.R.E. Coach iOS App User Flow

Wireframes

Na de flow hebben we wireframes gemaakt en later gedigitaliseerd. We hebben gezien de deadline besloten om niet elk scherm in een wireframe uit te werken. Gebaseerd op de hoofdschermen hebben we de andere schermen ontworpen.

P.U.R.E. Coach iOS App Wireframe

Hub

De app moest een hub worden voor alle sporters. Hierbij kunnen zij niet alleen hun eigen doelen stellen en statistieken raadplegen maar ook hun eigen agenda, die van hun personal trainer en de sportclub bekijken. Al deze elementen, samen de meest recente feedback van hun trainer moet in één opslag present zijn op het startscherm.

wireframe Pupil Hub

De hub is voor een trainer uiteraard anders dan voor een pupil. Daarom heeft een trainer of coach beschikking tot aan meer uitgebreide omgeving waarin zijn leerling.

Trainers Hub

Doelen en Statistieken

Statistieken zijn erg belangrijk in de sportwereld voor zowel de sporter als zijn trainer of coach. Uitgebreide statistieken zijn direct vanuit het startscherm te raadplegen. Binnen de doelen is het ook mogelijk om het overzicht van een persoonlijk schema te bekijken.

Statistieken

Smart Ball

De app fungeert als verlengde van de PURE Smart Ball. Met behulp van deze bal kunnen er trainingen worden gegeven en heeft een coach individuele inzicht.

Training

P.U.R.E. Methodologie

De PURE Methodologie kan worden nagestreefd als een coach de PURE Mindset Test heeft afgenomen. Dit is een korte test welke direct na de onboarding wordt aangeboden en waarmee de ‘growth’ en ‘fixed’ kan worden bepaald. De uitslag is direct na de test inzichtelijk.

Sporter ≠ Trainer

Binnen de app zijn er twee interfaces. Deze van de sporter en deze van de trainer. Waar de sporter een gedetailleerd overzicht van zijn eigen progressie en agenda ontvangt heeft de trainer een goed overzicht van de progressie van haar sporters, club of team.

Trainers View

Trainers

Binnen de PURE methodologie is het van belang dat sporters toereikende en passende trainers kunnen vinden om een specifieke doelen te bereiken. Het is dan ook voor sporters mogelijk om gemakkelijk naar trainers te zoeken maar ook voor trainers gemakkelijk om andere trainers aan te bevelen.

Pupils Control

Clubs

Veel sporters zijn gekoppeld aan één of meerdere clubs. Door clubs aan de app te koppelen is het mogelijk om de clubagenda gemakkelijk terug te vinden en jezelf te vergelijken met teamgenoten.

In-App Clubs

P.U.R.E. voor Android Sneak Peek

Het P.U.R.E. platform is bedoeld om voor iedereen overal toegankelijk te zijn. In de toekomst is het mogelijk dat P.U.R.E. ook voor Android beschikbaar gesteld wordt. Hierbij een sneak peak van de vertaling van Apple Human Interface naar Google Materiaal Design.

In-App Clubs

Reflectie

Ik sta op dit moment nog steeds achter de fundamentele keuzes met betrekking tot de UI/UX welke destijds gemaakt zijn. Dit neemt niet weg dat ik geen verbeteringen zie. Ik zou meer gamification aan de hub toevoegen zodat pupillen meer uitgedaagd worden om hun doelen te behalen. Ook zie ik meerwaarde in ondersteunende notificaties om de pupil alert te houden en aan te moedigen. Momenteel kunnen gebruikers zichzelf of anderen al vergelijken binnen een club. Deze functie zou ook goed tot zijn recht komen na een training, eventueel met mediales die verdiend kunnen worden.

Participanten (op werkbeschrijving)

 • Orpheo Koulen - Chief Executive Officer
 • Kevin Brown - Chief Technology Officer
 • Orlando Welles - Chief Marketing Officer
 • David Brown - Head of Development
 • Robin Tepe - Digital Product Designer
 • Brian Schut - Interaction Designer
 • Axel Tichelaar - Sports Scientist
 • Patric Frimpong - Mental Coach
 • Lead Scoring Campagne

  Lead Scoring Campagne

  Doormiddel van een chatbot experience laten wij marketeers in aanraking komen met scoring binnen leadmanagement.

  Growth-Driven Redesign

  Growth-Driven Redesign

  Volgens Growth-Driven Design Methode de website voor DigiVox fundamenteel herontwerpen.

  Trace App

  Apple Watch Workout App

  Een Apple Watch App om de ren-workout te meten met de unieke focus om de doelen van de gebruiker te behalen.

  Laten we iets moois maken

  Stuur een e-mail

  [email protected]

  Laat een bericht achter

   WhatsApp